Αναγεννητική γεωργία και αναγεννητική οικονομία: προτάσεις για ένα διαφορετικό μέλλον

Σας προσκαλούμε σε δύο ανοιχτές ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της επίσκεψης του Αυστραλού σχεδιαστή περμακουλτούρας και αναγεννητικής γεωργίας Darren J. Doherty στην Ελλάδα, για το πρώτο πλήρες σεμινάριο περμακουλτούρας στην Αθήνα. Οι ομιλίες θα γίνουν στο βιολογικό αγρόκτημα Μάλι Βένι, στο Μαρκόπουλο Αττικής και είναι ανοιχτές και δωρεάν για το κοινό, με διαδοχική μετάφραση στα ελληνικά.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, 19.30: «Αναγεννητική Γεωργία: Χώμα, νερό και άνθρακας για κάθε αγρόκτημα»

Μια γενική εισαγωγή στη αναγεννητική γεωργία και κτηνοτροφία και σε μια σειρά από οικονομικά αποδοτικές τεχνολογίες και πρακτικές για την οικοδόμηση πιο ανθεκτικών γεωργικών συστημάτων. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες παραγωγούς αλλά και σε όσους σχεδιάζουν να ασχοληθούν με τη γεωργία σε επαγγελματικό επίπεδο ή για προσωπική τους χρήση.

Η ομιλία θα διαρκέσει μία ώρα και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 19.30: «Αναγεννητική γεωργία και αναγεννητική οικονομία: προτάσεις για ένα διαφορετικό μέλλον»

Αντί για τη σύγχρονη συμβατική γεωργία, μία πρόταση για μία όχι μόνο βιώσιμη αλλά αναγεννητική γεωργία, και για μια αναγεννητική οικονομία που φέρνει κοντά τον παραγωγό με τον καταναλωτή.

Η ομιλία θα διαρκέσει μία ώρα και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Ο Darren J. Doherty έχει εκτεταμένη εμπειρία σε όλο τον κόσμο στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση με το μοντέλο της Περμακουλτούρας. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ασχολήθηκε με την επανασχεδίαση μεγάλων γεωργικών εκτάσεων για την αύξηση της παραγωγικότητας τους, ένας σημαντικός γεωργικός τομέας που συχνά παραβλέπεται. Είναι πιστοποιημένος σχεδιαστής Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αγροκτήματος (Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης), εγκεκριμένος Keyline ® Designer, Διαπιστευμένος Εκπαιδευτής Permaculture (APT ®) και Εγγεγραμμένος ως δάσκαλος στο «Ινστιτούτο Περμακουλτούρας» (αυτό το σύστημα καταχώρισης έπαυσε τον Μάρτιο του 2010).

Ο Darren έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη περισσότερων από 1400 έργα, σε 5 ηπείρους σε περισσότερες από 40 χώρες, για ιδιώτες, εταιρείες, κρατικούς και μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Πραγματικά και ουσιαστικά «ενωτικός», ο Darren είναι ο δημιουργός μιας σειράς σεμιναρίων με θέμα το Keyline ® Design (σχεδιασμός και ανάπτυξη γεωργικής γης), της Ανθρακοδεσμευτικής Γεωργίας και Οικονομίας και της Αναγεννητικής Γεωργίας (RegenAG ®) σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και Ωκεανία.

Για τη δουλειά του Darren Doherty και των συνεργατών του στην αναγεννητική γεωργία, δείτε την ιστοσελίδα Regenerative Agriculture.

Prev post: Αυτός δεν είναι Τοίχος, είναι ΓέφυραNext post: Δύναμη στους ανθρώπους

Related posts