Γιορτή Σποράς στην Πάρο: στην τελική ευθεία

Γιορτή Σποράς στην Πάρο

Πότε: 28-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 9.30 πμ
Πού: Στο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου

 

  • Εδαφοβελτιωτικές εργασίες στο Tao’s εν αναμονή της Σποράς με τη Μέθοδο της Φυσικής Καλλιέργειας

  • Με χαρά μας διαπιστώνουμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τη Γιορτή Σποράς στην Πάρο. Τα νέα είναι πολύ καλά. Περιμένουμε κόσμο από τα γύρω νησιά, την Σύρο, την Νάξο, την Αντίπαρο, ακόμα κι από τη Αθήνα και φυσικά από όλες τις γωνιές της Πάρου.
    Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί ως εξής:
    Τις πρώτες δύο μέρες της εκδήλωσης θα συναντηθούμε στο Tao’s Center στις 9.30 το πρωί, και θα επικεντρωθούμε στη βελτίωση οπωρώνα και στη δημιουργία λαχανόκηπου χωρίς σκάψιμο, με πρακτικό εργαστήρι και σπορά σβώλων. Τις δύο επόμενες μέρες θα γίνει πρακτικό εργαστήρι και σπορά σβώλων για την αναβλάστηση μίας έκτασης στο Πάρκο Πάρου. Η κατασκευή των σβώλων θα γίνει στο Tao’s Center και η σπορά στο Πάρκο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και ανάλογα με την προσέλευση και το ειδικό ενδιαφέρον του κόσμου θα γίνονται επεξηγηματικές ομιλίες και προβολές για την Φυσική Καλλιέργεια, και για το πώς αυτή εφαρμόζεται πρακτικά στα αγροκτήματα, τα αμπέλια, τους ελαιώνες, την καλλιεργούμενη αλλά και την ακαλλιέργητη γη.
Το πρόγραμμα υπόκειται σε αλλαγές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Είναι συγκινητική αλλά και ενθαρρυντική η αφιλοκερδής συμβολή και βοήθεια των επιχειρηματιών αλλά και των ιδιωτών που νοιάζονται για το περιβάλλον και θέλουν να δουν τις Κυκλάδες να πρασινίζουν, και, γιατί όχι, ολόκληρη την Ελλάδα. Πέρα από τους τρεις συνδιοργανωτές, το Tao’s Center και το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου, το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας, δεν πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε την Blue Star Ferries, τον Γιάννη Δαβερώνα Χωματουργικές Εργασίες, το Γεωπονικόν, το περιοδικό Paros Life & Naxos Life, την ομάδα Innovaros, το Parosweb και το Wired Café, την Τοπική Επιτροπή της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Γυμνάσιο Προδρόμου, αλλά και όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται και μας βοηθούν όλο αυτόν τον καιρό ώστε αυτή η εκδήλωση να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στο νησί μας.

Στο Tao’s Center προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τη συνάντησή μας. Στείλτε μας ένα email ή τηλεφωνήστε μας στο 22840-28882 για να δηλώσετε συμμετοχή, διευκολύνοντας έτσι τη διοργάνωση της εκδήλωσης και για να σας δώσουμε πληροφορίες για δυνατότητες διαμονής και μεταφοράς, εάν έρχεστε από μακριά. Σας περιμένουμε.

Prev post: 28-31 Οκτωβρίου: Γιορτή Σποράς στην ΠάροNext post: Γιορτή Σποράς Μέρα 1η

Related posts