Μπορούμε να φανταστούμε μια κοινωνία χωρίς χρήματα;

Μπορούμε να θυμηθούμε την εποχή που ο κόσμος αντάλλασσε αγαθά και υπηρεσίες σε καθημερινή βάση, καλύπτοντας έτσι μεγάλο ποσοστό των αναγκών του; Μπορούμε να θυμηθούμε την εποχή που σχεδόν όλοι οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών, αλλά ακόμα και στις πόλεις, καλλιεργούσαν τα λαχανικά τους στον κήπο τους; Μπορούμε ίσως να ξαναανακαλύψουμε ή ακόμα και να ξαναδημιουργήσουμε τη χαρά του μοιράσματος, της ανταλλαγής, χωρίς να μεσολαβούν χρήματα ή τουλάχιστον η έννοια του κέρδους;

  • Column A.
  • Αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε δύο ευκαιρίες να τα αναλογιστούμε όλα αυτά. Χωρίς διάθεση να μπλέξουμε σε ουτοπίες αλλά με διάθεση να ψάξουμε πώς μπορούμε να ξαναφέρουμε στη ζωή μας τη συλλογική συνείδηση, τη συνεργασία, την ανθρωπιά.

    Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 20.30, ελάτε να δούμε την ταινία Living Without Money στο Tao’s Center. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Kαι την Κυριακή 10 Απριλίου η τοπική επιτροπή Πάρου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού διοργανώνει Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Τοπικών Ποικιλιών στο Αγροκήπιο στην Παροικιά. Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές από τις 10.30 το πρωί και στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και φαγητό, ποτό και μουσική.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι.

Prev post: Dream HouseNext post: 1η Οικογιορτή Μαραθώνα, 25 Απριλίου – Πρωτομαγιά 2011

Related posts